ARTIESTEN

Jasha Rudge

Category: DJ, Producer

About

Jasha Rudge, geboren op 7 maart 1996 in Amsterdam, komt uit een hele muzikale familie, in de vakanties als hij met zijn neef en nicht was maakten ze altijd muziek. Hij op de drums, zijn neef op de gitaar en zijn nicht zong. Je zou dus kunnen zeggen dat hij altijd al met muziek is opgegroeid maar nog niet de juiste manier had gevonden om dat helemaal te uiten. Hij ging opzoek naar manieren om met muziek mensen te entertainen en een goede avond te kunnen bezorgen, eerst probeerde hij dat door met een band (achter de drums) op verschillende podia op te treden maar dat werkte niet echt.

Op 16 jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met een DJ-set, Jasha had op school een flyer gezien van een workshop en heeft zich toen opgegeven. Na een half jaar lang in stilte te hebben geoefend in de studio kreeg hij zijn eerste boekingen in Amsterdamse clubs waar hij wettelijk gezien nog lang niet welkom was. Daarnaast begon hij ook te draaien op tienerfeesten van zijn eigen leeftijd en ving daar vooral de ogen van jonge dames die het toen al heel fijn vonden als hij kwam draaien.

Het afgelopen jaar is zijn set omgetoverd tot een echte show waarin alle gekte die je maar kan bedenken in een DJ-set naar voren komt, gecombineerd met de dansbare muziekstijl die Jasha draait en de populariteit onder dus vooral dames zorgt voor een topact. Met de uitkomst van de film ‘Kankerlijers’ en zijn voorprogramma in de tour van B-Brave kreeg Jasha de kans om zich te bewijzen op grotere evenementen en kon die plek, onder anderen door zijn harde werken, waarmaken.

‘Als je ergens van houdt stop je er ook veel werk in, als je het voor het geld doet en verder niet hard werkt om het geld waard te zijn, vind ik dat je een kunst teniet doet. Draaien is een kunst waar velen hard voor werken maar nooit de kans krijgen zich te bewijzen. Ik heb die kans gekregen en ben daar ook zeer dankbaar voor, wil nog heel veel leren en hoop nog veel plekken zien want hopelijk is Nederland pas het begin’ aldus Jasha. Jasha hoopt dit jaar zijn diploma te halen om zich in de rest van 2015 volledig te kunnen focussen op het draaien, zich meer te kunnen verdiepen in het produceren van muziek en het acteren.

BOOKING REQUEST