DAIM

Category:

About

Damian van Es (geboren in Den Haag, Nederland op 12 Juli 1995), beter bekend als Daim is een DJ en producer. Hij groeide op in Rijswijk (ZH), Nederland. Zijn carrière als DJ ging op 11 jarige leeftijd van start: al draaiend op vele schoolfeesten in de omgeving van Delft introduceerde hij zichzelf in de lokale muzikale scene. Zodoende wist Daim zich in de daar op volgende periode omhoog te werken tot resident van meerdere evenementen in de regio, waaronder vele clubavonden in de grootste club van Delft, Speakers.

Om zich te kunnen onderscheiden van anderen, wist Daim dat eigen producties van groot belang zullen zijn. Mede dankzij een masterclass van Nicky Romero kwamen de eerste producties van Daim in 2010 naar buiten. Hij remixte voornamelijk bekende tracks in zijn eigen stijl, die hij vervolgens vaak draaide zodat ook zijn dj-sets een eigen sound begonnen te krijgen. Een van de hoogtepunten van dit jaar is de support van radio 538, zij verwerkte zijn remixen in de 538 powermixen. In de loop van de tijd werd zijn naamsbekendheid groter, en niet alleen binnen zijn eigen omgeving. Zo draaide Daim in 2011 en 2012 op meer dan 150 evenementen in Zuid-Holland, variërend van gigs in populaire clubs als de VIP Room en Hollywood Music Hall tot aan besloten feesten voor soms wel 800 man.

Het jaar daarop stond voornamelijk in het teken van produceren. Zo werd Daim’s bootleg van de nummer 1 hit van Martin Garrix, ‘Animals’, gesupport door namen als Don Diablo, The Partysquad, Vato Gonzalez en nog veel meer gerespecteerde namen uit te scene. In de zomer van 2013 heeft Daim als 18 jarige zijn eerste clubtour gedaan op het Canarische eiland Gran Canaria. Hier draaide hij 2 weken lang in de beste clubs van het eiland, onder andere in het voorprogramma van namen als Quintino. In oktober 2013 ontstond Nachtdienst, Daim’s eigen evenementen concept met daarbij meteen de eerste uitverkochte editie in Delft.

2014 was voor Daim een belangrijk jaar: Verschillende succesvolle bootleg releases en ruim 100 gigs in de grootste clubs van Nederland. Ook was hij dit jaar onderdeel van verschillende festivals, waaronder Kingsday Delft Outdoor en het Oh Oh Intro studentenfestival. Ook voor Nachtdienst was dit een erg goed jaar, op 20 december vond een uitverkochte editie voor 1500 man plaats in een van de grootste clubs uit de regio, het Paard van Troje.